Latest News

Latest News Ferrari SA Aperta

 

Viva Italia Assen vs SuperCar Sunday deel III

En gelijk deel drie van Supercar Sunday er maar achteraan! Owkeej, wederom de combinatie met Viva Italia, maar daar lag niet écht de boventoon tijdens deze dag als je het mij vraagt. Natuurlijk ben ik met alles wat ik de afgelopen jaren op de diverse circuits heb gezien gigantisch verwend en waren de Fiat’s, Lancia’s en Alfa’s echt wel aanwezig, maar wanneer je twee paden verderop bijna voor je sokken wordt gereden door de ene na de andere SuperCar… Tsja, vervelend hoor.

Specs en andere statistieken zal ik jullie deze keer besparen, want de meeste wagens tijdens dit evenement zijn hier al eerder voorbij gekomen, althans… Het zien van een Porsche 918 Spyder, een stukje kunst op een 991 GT3 of het zien van een Cayman S in iedere kleur van de regenboog gaat natúúrlijk niet vervelen, maar hoe leuk is het om weer eens iets unieks te zien op Assen; een SLR McLaren Stirling Moss! Über zeldzaam met een productieaantal van 75 stuks en hier ook nog eens uitgevoerd met een prachtige bestickering van de wagen waar deze op is gebaseerd en met de man waarnaar hij is vernoemd; Sir Stirling Moss. Moss won in 1955 de Mille Miglia en ondanks dat hij deze won in een Mercedes en niet in een Ferrari is hij ook voor mij een legende en verdiend een coureur als Stirling Moss gewoon een eerbetoon als dit! Deze S.M.-edition van de SLR is werkelijk een beest van een wagen met z’n 650 pk en top van 350 (!!!) km per uur, om het nog maar niet te hebben over zijn beestachtige prijs. De basisprijs lag op zo’n zevenenhalve ton, maar inmiddels kan dat wel oplopen tot over de twee miljoen!

 

De laatste vijf in deze reeks zijn van het niveau; “Die horen op een poster op een jongenskamer!” De Ferrari Enzo, de LaFerrari en een Ferrari die even iets meer uitgelicht gaat worden, de SA Aperta. Met 80 geproduceerde auto’s is dit een Ferrari die je niet vaak tegen zal komen en als je er dan toch de knaken voor hebt… Dit is naar mijn mening nog eens een Ferrari met klasse. Donkerblauw of donkergroen zou iets minder schreeuwerig zijn misschien, maar wat een kar is dit joh! De letters SA staan voor de namen Sergio & Andrea Pininfarina en Aperta betekent Open en met 670 pk en een top van 325km per uur is dit gelijk de snelste Open Ferrari ooit!

Koenigsegg’s… ook leuk! Op de één na laatste foto zien we een CC8S en met zes stuks, waarvan dit één van de vier links-gestuurde wagens is is ook dit wel een zeldzaamheid te noemen. Niet dat er van de “gemiddelde Koenigsegg”  zoveel gemaakt worden ofzo… Sterker nog, van de CCX Edition op de laatste plaat zijn er maar twee! Full carbon en 901 pk achterin is bijna vragen om moeilijkheden, maarruhh… écht vet!


Leave a Reply

comments-bottom